Bij de meeste tankstations en soms ook wasstraten staan luchtpompen. Bij deze luchtpompen hangt meestal een bord met daarop een tabel met allerlei bandenspanningen. Helaas zijn deze borden vaak verouderd en bovendien onvolledig: alleen de meest verkochte modellen staan daar op weergegeven met de meest voorkomende bandenmaten.

In Nederland rijden echter ruim 30.000 unieke automodellen en uitvoeringen. Voor elk van deze unieke voertuigen gelden andere adviesspanningen. Staat uw model en uitvoering niet op de tabel? Neem dan nooit een gelijkende auto. Dit zegt niets over de juiste adviesspanning van uw auto.

Tabel tankstation vernieuwen en uitbreiden

Het is mogelijk om zelf de juiste bandenspanning voor uw model en uitvoering terug te vinden op een speciale sticker in de auto of in de gebruikershandleiding van de auto. Echter niet meer altijd is deze sticker of het boekje aanwezig. Het is daardoor wel zo prettig als de tabel bij de luchtpomp volledig is. Om deze tabellen weer up-to-date te maken en ook digitaal aan te bieden, kunnen wij uw hulp goed gebruiken.

1: Maak een foto van de sticker met de adviesspanning in uw auto. (zie de foto hiernaast)
2: Maak een foto van het kenteken van uw auto. (om uw model en uitvoering te weten)
3: Met de twee onderstaande knoppen kunt u deze foto’s naar ons versturen.


Wij verwerken de foto’s volledig anoniem. Wij kunnen met het kenteken geen persoonsgegevens van de autobezitter achterhalen. U kunt natuurlijk ook een e-mail zenden met de foto’s als bijlage naar helpmee@bandenspanning.nl.